Wat anderen vinden

Over het Denkgesprek (één op één):

Hanneke M. :

Jacobien helpt je om nieuwe vragen te stellen bij je eigen denken – in alle vrijheid. En dat weet ze ook nog eens even nuchter als ontspannen te doen, mét gevoel voor humor.

Karin W. :

‘Geïnteresseerd in meer verdieping en helderheid in mijn denken en communiceren, kwam ik bij Jacobien terecht. Haar doel is je meer bewust te maken van wat je zegt en duidelijk te krijgen wat je precies bedoelt. Dat begint allemaal na bewustwording, en daar heeft Jacobien een zaadje voor geplant.’

Esther:

Jacobien is een hele fijne ‘denk’ partner. Ik heb een aantal denkgesprekken met haar gehad  met als doel meer inzicht te krijgen in hoe ik denk. Dit was soms best confronterend maar het gaf ook ruimte om te ervaren en daardoor te erkennen dat iets niet weten ook prima is. Ik heb de denkgesprekken als zeer positief ervaren.

Over de Workshop: ‘Kunst van het vragen stellen’

Berend K.:

Ik kwam er tijdens de workshop achter dat ik vaak het gesprek wilde sturen en niet, zoals Jacobien uitlegde, eerst leeg luisterde. Ik heb geleerd vooral dus ook goed te luisteren en dan te kiezen welke type vraag het beste past op dat moment. Dat voorkomt veel ruis in gesprekken op het werk.’

Over het Socratisch Gesprek (groepsgesprek):

Femke v. G.

Jacobien zet je flink aan het denken! Bij mij heeft het gesprek gezorgd voor een nieuw inzicht over iets waarvan ik dacht overtuigd te zijn.’

Bij de ‘methoden’ staat een filmpje waarin deelnemers vertellen over hun ervaringen met het Filosofisch Café (2023)